Välkommen till Hugna.se! Använd koden HUGNA10 för 10% rabatt på din första beställning

  0

  Din kundvagn är tom

  Kristin Romberg

  Kristin Roberg

  KRISTIN ROMBERG, HON ÄR EN AV DE COOLA MÄNNISKOR SOM INSPIRERAR OSS PÅ HUGNA

  Team Hugna letar alltid efter det som inspirerar. Vi designar de flesta av våra produkter själva och letar alltid efter vad som gör en inredning till ett hem. Vi älskar när våra produkter kan inspirera andra, och har bestämt oss för att dela med oss ​​av det som inspirerar oss och samtidigt hitta några svar på vad som inspirerar andra och får dem att välja våra möbler.

  Kristin Romberg är konstnär, hon är orädd, impulsiv, social och har fångat vårt intresse. Kristin bor i den norska östkuststaden Fredrikstad, söder om Oslo, och har valt en Solli 3,5-sits konjakfärgad skinnsoffa. Tidlös, elegant, slitstark och italiensk kvalitet från A till Ö. Innan vi levererar soffan hem till Kristin har vi ordnat ett besök på Hydrogenfabriken där hon har sin ateljé. Vi skall låta oss inspireras, prata lite om inredning och få svar på varför hon valde just den här soffan.

  Vi placerar soffan mellan två stora färgglada tavlor, Kristin sätter sig och tittar på höstsolen som kikar in genom de stora fönstren.

  Varför valde du just den här soffan?

  Den passade perfekt in i vårt hus. Vi har en lite otraditionell stil med en stor autentisk tegelvägg från 1910 mitt i vardagsrummet. Det är svarta träbjälkar i taket, stora färgglada målningar på väggarna, mycket konst, stora växter och en enorm, lite läskig, mask från Mexiko som tornar upp sig över soffan. Soffan är klassisk i designen, det är skinn och kvalitet som gör att den tål användning och vardag i många år framöver.

  Jag gillar den.

  Vi håller med, Solli är handgjord i 100% äkta italienskt skinn. Ingen är den andra exakt lik, och det är en soffa med själ. Solli är en soffa man kan åldras med och som tål användning och slitage med rak rygg.

  Samtalet handlar om allt och ingenting och vi ångar på med nästa fråga (och kanske den svåraste) som vi söker svar på.

  Vad kännetecknar en bra inredning?

  Konst skapar varje hem. Konst i varje rum. Högt och lågt. På hyllor och golv. Det är det viktigaste. Konst och en bokhylla full med böcker.

  För att skapa en bra inredning tycker jag också att det är viktigt att blanda nya saker, lite ärvt, lite fyndat, med föremål vi har köpt på alla våra resor. Folk ska kunna åka på en liten upptäcktsresa hemma hos oss, och trivas i vår fina nya soffa. Jag försöker hitta en balans mellan det nya och det gamla.

  Vi skandinaver är måna om interiörer. Vi är faktiskt bland dem som lägger mest pengar på inredning och hur vi trivs hemma. När vi frågar Kristin varför hon tror att det är så kommer svaret spontant.

  Norrmän är mycket hemma och under hela vintern är vi också mycket inne. Det påverkar hur vi har det omkring oss. Norrmän har bra ekonomi, vi har råd att lägga pengar på renoveringar. Jag önskar att fler skulle våga köpa mer konst. Inte bara av mig utan av alla. Jag kunde också önska att fler skulle våga välja konst de gillar och inte välja det som är tryggt och erkänt. Du måste vara lite modig och säker i dina egna val.

   


  KRISTIN ÄR, HON GER OCH HON VÅGAR!  Det är bara några veckor sedan vi besökte Kristin när hon arbetade med några stora målningar till en av sina många utställningar. Då träffade vi henne i en av industrihallarna på nedlagda Fredrikstad Mekaniske Verkstad, eller Værste som man säger i Fredrikstad. Det är en sorts magi att se Kristin arbeta, och kontrasterna de färgglada målningarna skapar i den här typen av industrimiljö.

  Det är svårt att inte gilla och inte inspireras av en person som Kristin. Hon är, hon ger och hon vågar!

  I början av oktober reste Kristin till La Napoule Art Foundation i Cannes, Frankrike. Tillsammans med 10 konstnärer från hela världen har hon fått ett arbetstillstånd där under hela oktober. Dessutom ett stipendium på 10 000 NOK och all kost och logi täckt. Där bor de i en stor vacker villa och har sin arbetsplats i slottet bredvid.

  Det ska bli kul att vara här med så duktiga människor, och spännande att se vad vistelsen kommer att bringa. Jag tar med mig 25 meter duk som jag ska jobba på under de kommande veckorna.

  Innan vi säger tack för en förmiddag som har fyllt oss med inspiration och positivitet måste vi såklart ställa en fråga till.

  Har du några inredningstips att dela med dig av?

  Börja köpa konst! Om du inte har råd, börja med grafik. Var inte rädd för att göra misstag, för det finns inget som heter misstag. Var inte rädd för att visa vem du är. Blanda nya fina designmöbler med saker från loppisar och second hand-butiker. Försök att hitta din egen stil.

  Kristin, vi på Hugna tycker att du är helt fantastisk!

  Vi ser fram emot att följa dig på sociala medier under din vistelse i Frankrike, och ser fram emot att se vad du skapar när du är där.

  LYCKA TILL!

   

  KRISTIN ROMBERG

  Du kan följa Kristin på @kristinromberg och hitta mer information på http://www.kristinromberg.com/

   

  SE HELA SOLLI-KOLLEKTIONEN HÄR

   

  Solli skinnsoffa svart